4. Salaris- en personeelsadministratie


Zodra je iemand in dienst hebt, moet je een salaris- en personeelsadministratie voeren. Belangrijk, want op basis van de gegevens in je administratie neem je beslissingen die impact hebben op jouw bedrijf. Hoeveel contracten heeft een werknemer al gehad en wanneer loopt het contract af? Hoeveel vakantiedagen heeft hij nog tegoed? Als je dit goed administreert, beschik je met een druk op de knop over de juiste informatie.

Wat moet je administreren? Onder de salarisadministratie vallen berekeningen en formulieren zoals jaaropgaven, loonstroken en loonstaten. Hiermee kun je onder meer pensioenafdrachten en loonbelastingen berekenen. De personeelsadministratie gaat iets verder en omvat onder meer arbeidscontracten, identiteitsbewijzen, loonbelastingverklaringen, vakantiedagen, vergoedingen en auto van de zaak.

Let op: dit moet je administreren voor de aangifte loonheffingen.

Uitbesteden

Er zijn diverse (ICT-)systemen waarmee je jouw administratieve lasten behoorlijk kunt verlichten. Ook adviseren we je om je kennis bij te spijkeren op het gebied van administratievoering. Veel bedrijven besteden het opzetten van een loon- en personeelsadministratie uit. Dan weet je zeker dat het volledig en juist wordt uitgevoerd.