5. Verzekeringen

Het in dienst nemen van personeel brengt risico’s met zich mee. Je denkt er liever niet aan, maar je medewerker kan bijvoorbeeld langdurig ziek worden of zelfs overlijden. Een buitengewoon gevoelige en vervelende situatie, die ook nog eens tot hoge kosten kan leiden. Maar tegen veel onvoorziene kosten kun je je verzekeren. Hieronder volgen vier veelgebruikte verzekeringen voor werkgevers.

Vier populaire verzekeringen

1. Verzuimverzekering

Een zieke medewerker kost gemiddeld 250 euro per dag. Hoe kleiner jouw bedrijf, hoe harder verzuim financieel aankomt. Dit is een van de redenen om tijd en energie te steken in het voorkomen van verzuim. Een verzuimverzekering neemt jou doorgaans als werkgever de loondoorbetaling, verzuimbegeleiding en re-integratie uit handen. De verzekeraar regelt en vergoedt de voorgestelde behandelingen voor de zieke werknemer.

2. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzeker je jezelf tegen kosten voor schade die jouw medewerkers of jouw producten bij anderen veroorzaken. Denk aan een medewerker die tijdens een klus een vaas omgooit bij een klant. Of een product dat een grote vlek op een duur tapijt veroorzaakt. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen zijn relatief goedkoop.

3. Collectieve ongevallenverzekering Met een collectieve ongevallenverzekering krijg je een vergoeding wanneer een werknemer door een ongeval letsel oploopt of overlijdt. Deze vergoeding is voor de werknemer of zijn nabestaanden. Je kunt hiervoor een eenvoudige verzekering (geldt alleen voor ongevallen op het werk) of uitgebreide verzekering (geldt ook thuis en op weg naar het werk) afsluiten. Werknemers waarderen dit over het algemeen als een goede arbeidsvoorwaarde.

4. Pensioenverzekering Mogelijk schrijft de cao waarbij jouw bedrijf is aangesloten, voor dat je deelneemt aan een pensioenfonds. Als je als werkgever geen verplichtingen hebt op pensioengebied, mag je zelf beslissen wat je hiermee doet. Wil je graag pensioen regelen voor je personeel, dan raden we aan dat in onderling overleg met je medewerkers te doen. Je kunt ze ook de mogelijkheid bieden een individuele pensioenovereenkomst af te sluiten bij een verzekeraar.