TOTAALOPLOSSING

Gebruik dé online tool


Je wil je nieuwe medewerker (en jouzelf) het leven zo makkelijk mogelijk maken. Je wil direct het gevoel geven dat alles goed is geregeld en je wil informatie zo centraal mogelijk verspreiden. Natuurlijk kun je hier zelf mee aan de slag, maar Tentoo kan je ook ondersteunen om dit grotendeels te automatiseren.

Complete onboardings­module

Tentoo werkt samen met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Dankzij deze samenwerking kunnen wij gratis een complete onboardingmodule klaarzetten voor horecamedewerkers die je via ons verloont. In deze online tool zijn alle punten uit dit whitepaper verwerkt of ze kunnen erin worden verwerkt, afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Je kunt ook kiezen voor een op maat gemaakt onboardingsprogramma met eigen content, afbeeldingen en films. Zó werkt het

Voor elke nieuwe medewerker staat online het onboardingprogramma klaar. De medewerker kan hieraan werken vanuit huis, de bus of op het werk. Extra handig: de medewerker kan de voortgang zien zodat hij weet waar hij gebleven is of wat hij nog moet bekijken. Op een leuke en interactieve manier laat je de medewerker kennismaken met jouw organisatie en hij vliegt door het onboardingsprogramma heen. Een ideale manier om je flexkracht goed te laten starten!

Meer weten?

Interesse in een (gratis!) onboardingsmodule om jouw nieuwe horecamedewerkers de best mogelijke start te geven? Of gewoon benieuwd hoe zo'n online onboardingsprogramma werkt via Tentoo? Laat hieronder vrijblijvend je gegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Leren wordt leuk als je het met collega’s doet en wanneer het ook echt toepasbaar is in de praktijk. Hoe je dit voor je medewerkers faciliteert? Hieronder kun je inspiratie opdoen voor praktische toepassingen op de werkvloer.

INSPIRATIE

Toepassing op de werkvloer

Themamaanden

Leren wordt leuk als je het met collega’s doet en wanneer het ook echt toepasbaar is in de praktijk. Je kunt dit bereiken door bijvoorbeeld elke maand een thema te kiezen en deze als centraal leerdoel te stellen. Denk aan bijvoorbeeld wijn, koffie of wild. Maak aan iedereen duidelijk wat het thema is, bijvoorbeeld door een poster in de kantine of door een vaste plek in de nieuwsbrief. Geef iedereen toegang tot e-learning over het thema en spreek met elkaar af wanneer de lessen moeten zijn doorlopen.

Nodig een leverancier uit

Aan het einde van de maand nodig je een leverancier uit die het thema nog eens praktisch, en vanuit zijn/haar perspectief, toelicht. Zo creëer je drie elementen die effectief zijn voor leren: gezamenlijk leren en dus verbinding met collega’s, autonomie in leren doordat lessen in eigen tijd gedaan kunnen worden en transfer van het leren doordat de leverancier de toepassing van het thema in de praktijk van het eigen (leer)bedrijf laat zien.

"Elke medewerker die je via Tentoo verloont, heeft sowieso gratis toegang tot e-learning."

Eigenaarschap

Leren is effectief als het bijdraagt aan een persoonlijk leerdoel of interesse en aan zichtbare resultaten in bijvoorbeeld de bedrijfsvoering. Je kunt dit bereiken door groepen te creëren die gezamenlijk iets nieuws gaan leren, passend bij verbeterpunten in de organisatie. Bijvoorbeeld een groep die leert over duurzaamheid, een paar medewerkers die (bij)leren over social media of een groepje dat zich bezig houdt met de inkoop van goederen bij een nieuwe leverancier.

Toegang tot e-learning

Deze thema’s zijn functie overstijgend, er kunnen dus zowel koks als gastvrouwen in de social media club zitten. Het is vooral belangrijk dat groepsleden interesse in het thema hebben. Geef iedereen toegang tot e-learning - elke medewerker die je via Tentoo verloont heeft sowieso gratis toegang tot e-learning - of regel een passende cursus. Ook het meekijken of -werken bij andere afdelingen of zelfs andere bedrijven is een goede manier om nieuwe kennis op te halen. Zorg ervoor dat iedere groep een afgebakend project heeft dat uiteindelijk bijdraagt aan een verbeterpunt in je bedrijf.

Noodzaak creëren

Op die manier creëer je een goede noodzaak voor leren, eigenaarschap van een probleem en werk je met z’n allen aan steeds betere bedrijfsresultaten.

TENTOO BEWEEGT MET JE MEE

Tentoo laat werkgevers, freelancers en zzp’ers onbekommerd ondernemen. Dat doen we al sinds 1992. Hoe? We nemen zorgen, risico’s en belemmeringen weg rondom uitbetalingen en werkgeverschap. Op jaarbasis verlonen we tienduizenden medewerkers bij meer dan 11.000 bedrijven en we ondersteunen duizenden freelancers door heel Nederland. Daarnaast assisteren we zzp’ers met hun backoffice en bieden we uiteenlopende HR-diensten voor de medewerkers die ondernemers in eigen dienst hebben. Brisker Group

Tentoo is onderdeel van de Brisker Group, marktleider op de Nederlandse payroll- en backofficemarkt. De Brisker-labels Holland Employment Experts, Pay for People en Tentoo kunnen samen ieder type ondernemer helpen met elk arbeidsvraagstuk. Brisker is specialist in het uitvoeren van het werkgeverschap van eigen medewerkers, freelancers en uitzendkrachten.

Dit whitepaper is gemaakt door Tentoo en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).